×

Obvestilo

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/28

Smučanje na Cerkno Resort

Smučanje na Cerkno Resort

Kjer se konča Gorenjska in kjer se začne Primorska, leži Smučarski center Cerkno. Pobočja 1291 metrov visokega Črnega vrha so domovanje tega smučarskega bisera, ki se ponaša z idealno lego, dobro snežno statistiko (naravno ali umetno), s 70 hektari urejenih smučišč, skratka z vsem, kar mora v užitek ponuditi smučarskemu sladokuscu ali začetniku.

O smučišču
Smučarski center obsega 70 hektarov urejenih smučarskih površin, primernih tako za začetnike kot za izkušene smučarje. Ob pomanjkanju naravnega snega lahko prizadevni turistični delavci s snežnimi topovi zasnežijo celotno smučišče. Za smučarje tekače je urejenih 5 km tekaških prog, alpski zanesenjaki pa lahko svojo ali najeto opremo preizkusijo ob šestih sedežnicah in dveh vlečnicah.

Smučarski center Cerkno je najsodobnejše družinsko smučišče v državi, saj ima edini v Sloveniji dve preklopljivi 6-sedežnici, dve 4-sedežnici, dve 2-sedežnici, dve vlečnici ter pomične trakove v sklopu smučarske šole in vrtca.

Na samem vrhu smučišča se nahaja nova samopostrežna restavracija v prijetnem alpskem slogu, kjer boste lahko izbirali med raznovrstnimi jedmi. V nadstropju restavracije pa se nahaja tudi poseben prostor namenjen otrokom z igrami in videom ter šest apartmajev s skupno 45 ležišči, ki ponujajo vse potrebno udobje za prijetno uživanje zimskega dopusta.

Dodaten čar pa smučišču prinaša tudi novost v sezoni 2009/2010 - snežni park, kjer  lahko bordarji in smučarji uganjajo vragolije, ne da bi pri tem motili oz. ovirali ostale obiskovalce smučišča

Kontakt:
SC Cerkno
Sedejev trg 8
5282 Cerkno
T: +386 (0)5 374 34 00
F: +386 (0)5 374 34 33
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
W:www.ski-cerkno.com

Dodatne informacije

  • Aktivnosti:Smučanje

Galerija slik

{gallery}28{/gallery}
FaLang translation system by Faboba

logo cerkno

divjeBABEoglas