Cerkljansko obiskali turistični agenti iz celega sveta

Cerkljansko obiskali turistični agenti iz celega sveta

V soboto, 9. maja, je v okviru mednarodne študijske ture Slovenske turistične borze 2015 (SIW), Cerkno obiskala številčna mednarodna delegacija turističnih agentov. Študijska tura je vključevala obisk turistične kmetije Želinc s predstavitvijo apiterapije, ter doživetje inovativnega sproščujočega programa Gozdni selfness. Agenti iz Japonske, Češke, Francije, Nemčije, Madžarske, Nizozemske, Nove Zelandije, Rusije, Švice, Anglije, Azerbajdžana in Združenih arabskih emiratov, so obisk Cerkljanske v dopoldanskem času pričeli na turistični kmetiji Želinc.

Po kratki predstavitvi apiterapije in okrepčilu z medenimi prigrizki, jih je v Cerknem sprejel župan Jurij Kavčič, nato pa so se podali v cerkljanske gozdove, kjer so spoznavali drugačno vrsto velnesa v neokrnjeni naravi. Ekipa Gozdnega selfnessa jih je vodila skozi posamezne, tematsko zasnovane postojanke v naravi, določene dele programa pa so z veseljem preizkusili tudi sami. Z zanimanjem so spoznavali energije posameznih drevesnih vrst; se sproščali na senenih balah in okušali lokalno kulinariko; preizkušali naravno refleksoterapijo stopal – hojo po smrekovih iglicah; spoznavali blagodejne učinke gline in kopeli za noge iz senenega drobirja; izvedli krajšo meditacijo v bukovem gozdu in spoznavali zvočno terapijo pod krošnjami dreves v visečih mrežah.

Navdušeni nad pestrostjo pokrajine, čudovito naravo in izvirnostjo programa, so obisk Cerkljanske zaključili s kosilom v Hotelu Cerkno, kjer so kot prvi gostje lahko okusili osvežilno sladico Gozdni selfness, postreženo na prav poseben način. Pozitivni odzivi s strani tujih turističnih agentov, obetajo nova poslovna sodelovanja, ki bodo s trdim delom in kančkom sreče, v našo čudovito destinacijo pripeljale še več tujih obiskovalcev.

FaLang translation system by Faboba

logo cerkno

divjeBABEoglas