Cerknemu priznanje za najgostoljubnejši turistični kraj

Cerknemu priznanje za najgostoljubnejši turistični kraj

V torek, 13. oktobra, je v okviru Dnevov slovenskega turizma, osrednjega strokovnega dogodka v turizmu, ki ga vsako leto organizira Slovenska turistična organizacija, potekala tudi prireditev Moja dežela lepa in gostoljubna. Vseslovenska odmevna akcija Turistične zveze Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, je svoje sklepno dejanje doživela na prireditvi v Novi Gorici, s slavnostno podelitvijo priznanj najboljšim v akciji.
V akciji, ki ocenjuje urejenost in gostoljubnost krajev po vsej Sloveniji, in v kateri sodeluje že več kot dve tretjini vseh slovenskih občin, je bilo nagrajeno tudi Cerkno, ki si je po mnenju ljudstva, v spletnem glasovanju, prislužilo priznanje za najgostoljubnejši turistični kraj. Nagrado je prevzel župan Občine Cerkno Jurij Kavčič.
V kategoriji večjih mest je slavilo Velenje, letošnja gostiteljica prireditve Nova Gorica je bila nagrajena med srednjimi mesti, med manjšimi mesti pa je priznanje prejel Žalec. Bled je zasedel prvo mesto med turističnimi kraji, Rogaška Slatina med zdraviliškimi, Mozirje pa med izletniškimi. Med mestnimi jedri je prvo mesto osvojil Kamnik, trškimi Zgornji trg Šentjurja in vaškimi Kog. Prvo mesto med mladinskimi prenočišči je zasedel Hostel Pliskovica, med kampi Kamp Koren, naj tematska pot je postala Solčavska panoramska cesta – Pot najlepših razgledov, najbolje ocenjen Petrolov servis je v Kranju (Labore).
Glas ljudstva je, poleg Cerknega v kategoriji turistični kraji, za zmagovalce med večjimi mesti določil Kranj, med zdraviliškimi kraji Rogaško Slatino, najboljša tematska pot pa je po mnenju ljudstva Zdravilni park Sveta Trojica.

FaLang translation system by Faboba

logo cerkno

divjeBABEoglas