Izvedba tečaja za lokalne turistične vodnike

Izvedba tečaja za lokalne turistične vodnike

LTO Laufar Cerkno zbira prijave za izvedbo tečaja Lokalni turistični vodnik za območje Občine Cerkno. Intenzivni tečaj bo obsegal teoretični in praktični del z vodenjem na terenu v trajanju 40 ur, splošni del bo vodil dolgoletni turistični vodnik Iztok Bončina, del predavanj na temo AP Divje babe pa bo vodil arheolog Matija Turk.

Predvidena cena za izvedbo tečaja je 130€/osebo, ki pa se lahko ob večji udeležbi tečajnikov zniža. Plačilo tečaja bo potrebno ob sami prijavi.

Če bi vas tečaj LTV zanimal nas prosim obvestite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 051 378 415.

Tečaj bo potekal na datume:

  • petek, 3. april
  • sobota, 4. april
  • nedelja, 5.april
  • petek, 10.april
  • sobota, 11.april
  • nedelja, 12.april
Termini predavanj so naslednji:
ob petkih - od 17.00 - 21.00
ob sobotah - od 09. - 13.00 in od 14.00 - 18.00
ob nedeljah - od 09. - 13.00
 

Minimalno število prijavljenih za izvedbo seminarja je 10 udeležencev. Kotizacija zajema: 40 predavateljskih ur teorije, celodnevni izlet po regiji z vajami, ogledi in preizkusom znanja, pripravo in računalniško oblikovanje seminarja, material (mape z delovnimi listi, kodeks vodnikov, programi...), vodenje seminarja, potrdilo o opravljenem seminarju, vsi stroške za predavatelje.

PREDAVATELJ:

Iztok Bončina dolgoletni turistični vodnik, svobodni fotograf in fotoreporter, profesor umetnostne zgodovine, potapljač, astronom in popotnik. Kot svobodni vodnik že od leta 1985 potuje in za številne domače in nekatere tuje turistične agencije vodi slovenske in angleško govoreče turistične skupine po Sloveniji, Evropi in ostalih kontinentih. V zadnjih petindvajsetih letih je organiziral, vodil in izvajal več kot sto seminarjev za turistične vodnike in vodnike po regiji po vsej Sloveniji. Dve leti je delal kot referent za potovanja po Evropi, Severni in Južni Ameriki ter Južni Afriki v agenciji Kompas Holidays. Kot strokovni sodelavec občasno predava na Turistici, visoki šoli za turizem, na kateri trenutno opravlja doktorski študij. Bil je med ustanovitelji Društva turističnih vodnikov Slovenije in dolga leta njegov predsednik, sedaj je že deset let predsednik Društva popotnih fotografov in fotoreporterjev. Bil je tudi več let član izpitne komisije za pridobitev licence turističnega vodnika ali spremljevalca pri GZS. Zadnja leta organizira in predava na tečajih popotne fotografije in v različnih revijah in časopisih (npr. Delo, Gea, Svet in Ljudje, Val, Adria Airways In-Flight Magazine, Mladina, National Geographic Magazine, NG Junior, GT revija, Turist New York Times...) objavlja številne foto reportaže z vseh koncev sveta. Bil je tudi urednik fotografije pri slovenski izdaji revije National Geographic Popotnik.

Dodatne informacije

  • Kontakt:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
FaLang translation system by Faboba

logo cerkno

divjeBABEoglas