Teden ljubiteljske kulture

Teden ljubiteljske kulture

KAJ JE TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE

Teden ljubiteljske kulture je teden, v katerem se bomo predstavili ljubiteljski kulturni ustvarjalci iz celotnega slovenskega kulturnega prostora. Med 15. in 24. majem se bo pod skupno celostno podobo odvilo preko 1.000 različnih kulturnih dogodkov, tako posameznih društev in ustvarjalcev, kot tudi v okviru skupnih prireditev.

KAJ JE NAMEN TEDNA LJUBITELJSKE KULTURE

Več kot 107.000 tisoč ljubiteljskih kulturnih ustvarjalcev nas je: pevcev, godbenikov, gledališčnikov, plesalcev, slikarjev, kiparjev in fotografov, filmarjev, folklornikov, pesnikov in pisateljev, ljudskih pevcev in še in še. Vsi svojo ustvarjalno energijo in čas namenjamo kulturi in svoji zvesti publiki.

Namen tega tedna je, da širšo javnost opozorimo na naše delo ter na družbeni pomen ljubiteljske kulture v naši državi. Pokazali bomo, kako kvalitetna in množična je slovenska ljubiteljska kultura. Verjamemo, da bomo ljubiteljski kulturni ustvarjalci tudi zaradi odmevnosti Tedna ljubiteljske kulture težje spregledani pri sprejemanju občinskih in državnih proračunov.

KOGA PROMOVIRA TLK

Teden ljubiteljske kulture promovira vse ljubiteljske kulturne ustvarjalce, tako tiste v šolah in vrtcih, kot starejših in vse vmes. Predstavlja skupine, ki so s svojim delom šele začele, kot tudi tiste, ki na evropskih in svetovnih festivalih prejemajo najvišja priznanja. V svojih vrstah združujemo tako tradicionalne skupine, ki skrbijo za slovensko kulturno dediščino kot tudi mladinska gledališča, plesno sceno in rock skupine. Medgeneracijsko sodelovanje pri nas ni le fraza, temveč je to bil način našega obstoja in delovanja že davno preden je »medgeneracijsko sodelovanje« postalo moderno.

Teden ljubiteljske kulture predstavlja vso ljubiteljsko kulturo na celotnem slovenskem kulturnem prostoru. Predstavlja vse narode in etnične skupine: Slovence, Srbe, Hrvate, Bošnjake, Makedonce, Črnogorce, Ruse, Ukrajince, Švede, Arabce, Afričane in vse ostale, ki prebivajo v Sloveniji. Teden ljubiteljske kulture promovira vse nas.

Vsi sodelujoči in naši prijavljeni dogodki bodo objavljeni v koledarju dogodkov na spletni strani TLK http://www.jskd.tlk.si/

Tako bodo res vsi dogodki in prireditve potekale pod skupno podobo, kar bo pripomoglo k vseslovenski prepoznavnosti Tedna ljubiteljske kulture.

FaLang translation system by Faboba

logo cerkno

divjeBABEoglas