×

Obvestilo

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/137

Kmetija Na Čendavš

  Kmetija Na Čendavš

  Kmetija Na Čendavš se nahaja v Novakih, v razkropljeni severnoprimorski vasici, na nadmorski višini 600 metrov. V neposredni bližini stoji cerkev Sv. Tomaža, ki popotniku odpira čudovit razgled v dolino in okoliške hribe. Sama kmetija leži ob glavni transverzali, ki vodi naprej do 45 minut oddaljenega Triglavskega narodnega parka in do naravnega bisera Bohinja, priljubljene počitniške destinacije med domačini in tujci. Najbližje mesto Cerkno leži v kotlini in je oddaljeno 7 kilometrov.

  Zgodovina naše kmetije sega v 16. stoletje, njena glavna panoga je že od nekdaj živinoreja, proizvodnja mleka, poljedelstvo in sadjarstvo. Sestavljajo jo stara hiša, hlev s skednjem, nova hiša, celotno podobo kmetije pa dolnjujeta dva tradicionalna kozolca-toplarja, ki sta namenjena sušenju sena in spravilu kmečkega orodja. Okrog poslopja se razprostira 36 ha zemljišča. Hlev in hiša sta bila med bombardiranjem leta 1943 porušena in nato ponovno zgrajena na istem mestu. Leta 1978 pa je bila sezidana nova hiša.

  Ugodna lega naše kmetije gostu ponuja idealne zimske počitnice, saj je priljubljen smučarski center Cerkno od tod oddaljen le slabe 3 kilometre. V poletnih mesecih pa se lahko na stičišču alpske in primorske klime podate peš ali s kolesom po številnih okoliških hribih in poteh, ter uživate v razgibani neokrnjeni naravi.

  www.kmetijazrazgledom.si

  Ponudba: 2 apartmaja 3+2, parkirišče, ekološka pridelava živil, športne aktivnosti.

  telefon: +38641337131

  Franc Rojc, Dolenji Novaki 44, 5282 Cerkno

  Dodatne informacije

  • Tip nastanitve:Apartma
  • Ponudba:Wi-FI, Parkirišče
  • Profili:Gorska, V naravi
  • Spletna stran:

   Spletna stran

  • Jeziki:Angleško

  Galerija slik

  {gallery}137{/gallery}
  FaLang translation system by Faboba

  logo cerkno

  divjeBABEoglas